Käsitöihin

Kumpulan kanitilalla toimii Villaverstas, laadukkaiden, eettisten ja ekologisten käsityötuotteiden paja. Meille eläinten ja ympäristön hyvinvointi on ykkösasia, niin ruuassa kuin pukeutumisessakin.

Villaverstaalle saapui juuri uusi erä oman tilan parkittuja kanintaljoja.  Eettinen ja ekologinen kanintalja sopii niin sisustukseen kuin käsitöihinkin. 

Taljojen kuvat ja määrät löydät täältä.

Pehmeän ylellisiä kanintaljoja saa monissa, kanin omissa väreissä. Niitä voi hyödyntää somisteina käsitöissä, tyynyissä, pipoissa, villapuseroissa, asusteina, tai kanintaljaa voi käyttää sisustustaljana sellaisenaan.

Meillä Kumpulan kanitilalla kanista hyödynnetään kaikki, ja myös taljat otetaan talteen. Kotimainen kanintalja on ekologinen tuote, sillä se syntyy lihantuotannon sivutuotteena, ja myös kaninlihan tuotanto on ympäristöystävällisempää, kuin moni muu lihantuotanto. Kanit asuvat väljissä tarhoissa, joissa on runsaasti virikkeitä, joten kanintaljaa voi käyttää hyvällä omallatunnolla. Lue lisää kaniemme elinoloista kohdasta Kaninliha. Taljat parkitaan pelkästään alunalla, joten ne ovat turvallisia käyttää. Taljojen hinnat riippuvat väristä, koosta ja laadusta.

100% angoralanka Kumpulan kanitilan angorakanien villasta

Kehräämöltä saapui juuri iso erä upeaa 100% angoralankaa kolmessa ihanassa värissä. Langan materiaalina on käytetty ainoastaan Kumpulan kanitilan angoroiden villaa. Lankoja ei ole värjätty, vaan niissä on vain kanin oma väri. Täten väri ei kulu eikä haalistu. Lanka on suunnilleen fingering-vahvuista, pehmeäkierteistä ja siinä on hyvä vetolujuus.

Lankojen vahvuus on:
120 tex 2 säikeinen, 100g/416m

Kotimainen angorasekoitelanka  LOPPUUNMYYTY

Ihanan pehmeä kokonaan kotimainen angorasekoitelanka sisältää 20% Kumpulan kanitilan omaa angoraa ja 80% Lahtelan lammastilan karitsanvillaa. Lanka on kehrätty Suomessa, Pirtin kehräämössä. Vyyhdissä on 100g lankaa, ja lanka on kolmisäikeistä ja sen vahvuus on 140 TEXiä. Vyyhdissä on lankaa noin 238 metriä. Väri on luonnonvalkoinen. Puikkosuositus 3-4. Upea lahjaidea käsityöläiselle. Soveltuu hyvin myös kasvivärjäykseen.

Helmenharmaa angorasekoitelanka  LOPPUUNMYYTY

Villaverstaalle saapui juuri suosittua kokonaan kotimaista angorasekoitelankaa myös kauniin harmaana. Tässä langassa on 30% Kumpulan kanitilan tummien angoroiden villaa ja 70% Lahtelan lammastilan kainuunharmaskaritsojen villaa. Tämäkin lanka on kolmisäikeistä, vahvuus on 140 TEX ja puikkosuositus 3-4. Lanka on kehrätty Suomessa, Pirtin kehräämöllä.

Kun ostat kotimaista angoraa, voit olla varma, että angorakanit ovat eläneet väljissä virikkeellisissä tiloissa, ja niitä on käsitelty asiallisesti. Suomessa angorakanit keritään saksilla tai trimmerillä, ja eläimiä käsitellään kerinnän aikana rauhallisesti ja hellävaroen.

Kotimaista angorakanin raakavillaa käsinkehruuseen 15€/100g

Kotimainen angoravilla on käsinkehrääjän unelmakuitu. Se on pehmeää, puhdasta ja kevyttä, eikä se kutise. Angoraa voidaan kehrätä sellaisenaan rukilla, jolloin saadaan ylellistä 100% angoralankaa. Halutessaan angoraa voi sekoittaa myös lampaanvillaan. Toimittamamme 1. luokan angoravilla on vähintään 5 cm pitkää, yleensä 7-10 cm tai jopa pidempää.

Angorassa on kanin oma väri, eikä siinä ole rasvaa tai likaa. Kanit harjataan kevyesti ennen kerintää, mutta silti muutamia pieniä irtoroskia voi löytyä, sillä kanit viettävät kanimaista elämää heinän ja oljen keskellä. Angorasta ei synny juuri lainkaan hävikkiä. Tällä hetkellä saatavilla on värit valkoinen, musta, siniharmaa, kastanja ja maitokahvi.

Kasvivärjätyt kotimaiset villalangat 100g vyyhdeissä

Aidot kasvivärjätyt langat antavat sopusointuisia värejä neuleisiin. Käytämme värjäyksessä apuaineena ainoastaan alunaa ja viinikiveä, emme koskaan metallisulfaatteja.

Kuvan langat vasemmalta oikealle: käsinkehrätty 100% villalanka ja nokkonen, käsinkehrätty lanka ja pajunlehti, villalanka ja lupiininkukka, villalanka ja pajunlehti, silkkivillalanka ja lupiininkukka

Villalangat ovat 100% kotimaista uutta villaa mm. Lahtelan lammastilalta sekä luomuvillaa Kurjen tilalta. Käsinkehrätyt langat on valmistettu Villaverstaalla Aholaidan lammastilan raakavillasta. Villasilkkilangat ovat peräisin Ruskovillalta, jonka tuotteet valmistetaan alusta loppuun saakka luontoa ja työtekijöitä kunnioittaen.

Saatavilla olevat värit vaihtelevat sen mukaan, mitä Villaverstaan vanhassa saunanpadassa kulloinkin porisee. Käytämme värjäyksessä sieniä, jäkäliä, lehtiä, kukkia ja puunkuorta, kaikkea mitä lähiseudun luonto tarjoaa.

Saatavilla tällä hetkellä:
Villalanka keltainen 17,50€/ kpl, 5 kpl
Villalanka vaaleansininen, 17,50€/kpl, 3 kpl
Villalanka merensininen, 17,50€/kpl, 4 kpl
Villalanka vihreä 17,50€/kpl, 1 kpl
Silkkivillalanka merensininen, 17,50€/kpl, 2 kpl
Käsinkehrätty vihreä 60g, 15€, 1 kpl, myyty
Käsinkehrätty keltainen 40g, 10€, 1 kpl, myyty

Käsinkehrätty 100% angoralanka

Uskomattoman pehmeä ja pörröinen, omien kanien villoista käsin kehrätty 100% angoralanka on ylellisin mahdollinen käsityölanka, eikä se kutita lainkaan.

Saatavilla tällä hetkellä:
Vaaleanruskea 88g 25€, myyty
Vaaleanruskea 62g 18€, myyty

Lampaantaljat, loppu

Kumpulan tilalla laiduntaa joinakin kesinä myös kesälampaita. Kotimainen, Suomessa alunalla parkittuja lampaantaljoja on saatavilla vain muutamia. Tällä hetkellä kaikki taljat on myyty.

Tilaa tuotteitamme sähköpostilla osoitteesta: