Kumpulan tilalla viljellään maukasta ja hyvin säilyvää talvikurpitsaa. Viljelyssä ei käytetä mitään kasvinsuojeluaineita, sillä kurpitsalla ei ole Suomessa tuhohyönteisiä. Lajike on valittu siten, että se kestää kasvitauteja, joten niiltäkään kasveja ei tarvitse suojata. Kurpitsan viljelyssä ei käytetä teollisia lannoitteita, vaan ainoastaan tilalla syntyviä ja taimimullassa olevia ravinteita. Näin syntyy puhdas, makua täynnä oleva talvikurpitsa, joka sopii moniin ruokiin.
Myymme kurpitsaa pääasiassa valmiina soseena. Kumpulan tilan uunipahdettu kurpitsasose syntyy uunissa, miedolla lämmöllä kypsyttämällä, jolloin kurpitsa makeutuu ja siihen syntyy pieni paahteinen maku. Sose pakataan vakuumipusseihin ja jäähdytetään.
Kurpitsasosetta on saatavilla Kangasalan Lentolan ja Tampereen Linnainmaan Prismoista. Kurpitsasoseen sesonki alkaa lokakuussa ja jatkuu niin pitkälle kevääseen, kuin tavaraa riittää.
Koska kurpitsa on suomalaisissa keittiöissä vielä osin tuntematon ja vähän käytetty raaka-aine, olemme keränneet sivullemme helppoja ja maukkaita reseptejä, jotka sopivat kotikeittiöön.
Jos haluat antaa palautetta tuotteestamme, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen:

Tässä muutamia hyviä reseptejä Kumpulan uunipaahdetusta kurpitsasoseesta:
Kurpitsaletut
Ainekset:
5 dl maitoa tai kasvismaitoa
300 g Kumpulan kurpitsasosetta
3 dl jauhoja
3 kananmunaa
0,5 tl yrttisuolaa
1 rkl öljyä
Voita tai öljyä paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna turvota puolisen tuntia. Paista pannulla tavallisten lettujen tapaan ja tarjoa heti

Kurpitsapastavuoka
Ainekset:
1 iso sipuli
600g Kumpulan kurpitsasosetta
500 g pastaa (kuivapaino)
7 dl maitoa tai kasvismaitoa
100 g sulatejuustoa
200 g juustoraastetta
yrttisuolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
Kuori, hienonna ja kuullota sipuli pannulla. Lisää joukkoon kurpitsasose ja maito, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Sulata joukkoon sulatejuusto.
Keitä pasta suolavedessä puolikypsäksi ja valuta vesi pois. Sekoita pasta ja kastike sekä puolet juustoraasteesta. Mausta yrttisuolalla, ripauksella jauhettua mustapippuria sekä muskottipähkinää. Halutessasi voit sekoittaa vuokaan paistettua jauhelihaa, kinkkukuutioita tai broileria. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele loppu juustoraaste vuoan pinnalle.
Paista uunissa 225 asteessa puolisen tuntia tai kunnes juustoraaste on saanut väriä. Tarjoile lisukkeena tai pääruokana salaatin kera.

Kurpitsamuffinit
Ainekset:
450g kurpitsasosetta
100g sulaa voita
2 kananmunaa
3,5 dl sokeria, esimerkiksi 2dl fariinisokeria + 1,5dl tavallista sokeria
n. 4 dl jauhoja, esimerkiksi vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta.
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
Sekoita keskenään jauhot, mausteet ja ruokasooda.
Sekoita sokerit ja voisula kurpitsasoseeseen. Jos seos on kuumaa, anna sen jäähtyä ennen kuin sekoitat joukkoon kananmunat.
Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi lusikalla tai puuhaarukalla. Jos käytät vehnäjauhoja, älä vatkaa liikaa.
Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 175-200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä, eikä muffiniin tökättyyn puutikkuun enää tartu taikinaa.
Vinkki! Jouluisia muffineita saat, jos paistamisen viimeisen kymmenen minuutin kohdalla nostat muffinit hetkeksi ulos uunista, laitat muffinien päälle piparkakkutaikinasta leikatun kuvion ja paistat muffinit sitten loppuun.

Kurpitsapihvit
Ainekset:
300g kurpitsasosetta
2 munaa
1 dl korppujauhoja tai tattarirouhetta
1 sipuli silputtuna ja kuullotettuna
1,5 tl yrttisuolaa
150g porkkanaraastetta
1 keitetty peruna muussattuna
voita paistamiseen
Kuori ja silppua sipuli ja kuullota voissa. Raasta porkkana ja muussaa keitetty peruna. Sekoita ainekset ja anna turvota hetki. Muotoile pihveiksi ja paista joko uunissa tai voissa paistinpannulla.
