Kumpulan kanitilan yrittäjä Jonna Kumpulainen järjestää erilaisia kursseja kanintuotantoon ja vihannesviljelyyn liittyen. Tältä sivulta löydät ajankohtaiset kurssit.
——————————————————————————————————————
Kania omaan pöytään – tuotantokanien kasvatuksen peruskurssi
Haluatko tuottaa kaninlihaa omiin tarpeisiin? Tarvitsetko perustietoa kanien pidosta ja kasvatuksesta?
Kania omaan pöytään on kattava nettikurssi, joka kertoo tuotantokanista eläimenä, sen oikeaoppisesta ruokinnasta, hoidosta ja lisääntymisestä, alkeista lähtien. Kurssi sisältää viisi luentoa eri aihealueista sekä opetusvideoita. Kurssin opeilla voit aloittaa oman pienimuotoisen kaninkasvatuksen. Kurssin materiaalit ovat käytettävissä oman aikataulusi mukaisesti milloin vain.
Kurssin sisältö:
– Kanin erityispiirteet
– Tuotantokanin pitopaikat
– Tuotantokanin oikea ruokinta
– Kanin lisääntyminen
– Kanin terveys
Kurssin hinta on 30 € sis alv. Ilmoittaudu mukaan kurssille maksamalla kurssimaksu allaolevin tiedoin ja lähettämällä kuitti kurssimaksusta sähköpostitse osoitteeseen jonna.k.kumpulainen (at) gmail.com
Saat paluupostilla linkin kurssille. Ethän linkitä kurssia tai materiaaleja eteenpäin.
Maksutiedot:
Saaja: Luomumaakarit ky
Tilinumero: FI71 4503 0010 2340 07
Summa: 30 €
Viitenumero: 7304
———————————————————————————————————
Kainuun ammattiopiston kanikurssit syksy 2022
Jonna Kumpulainen järjestää syksyllä 2022 jälleen useita tuotantokanikursseja Kainuun ammattiopistolla. Kurssit ovat etäkursseja ja niistä on saatavissa tallenne. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kainuun ammattiopiston sivuilta osoitteesta:
www.kao.fi/lyhytkoulutukset
Syksyn kanikurssit ovat seuraavat:
1. Angorakanien kasvatus 1.11.2022
(Tallenteen voi ostaa osoitteesta: sari.laukkanen@kao.fi)
Kurssilla tutustutaan angorakaniin rotuna, sen oikeaoppiseen pitoon ja kasvatukseen rodun erityispiirteet huomioiden. Kurssi sopii sekä harrastuksena angorakaneja pitävälle, että ammattimaiseen angorantuotantoon tähtääville.
Kurssin sisältö:
– angorakani eläimenä
– angorakanin pito ja ruokinta
– angorakanin terveyden erityispiirteet
– angorakanin lisääntyminen
2. Angoravillan tuotanto 15.11.2022
(Tallenteen voi ostaa osoitteesta: sari.laukkanen@kao.fi)
Kurssilla syvennytään angorakanin villantuotantoon. Opitaan villan laadun arviointia, laadukkaan villan tuottamista, jatkojalostusta ja tuotteistamista. Tutustutaan villan markkinoihin. Kurssi sopii villantuotannosta kiinnostuneille, oli kyseessä harrastus tai ammattimainen tuotanto.
Kurssin sisältö:
– angoravillan ominaisuudet
– kerintä
– saanto ja saannon maksimointi
– angoravillan laatu ja sen arviointi
– jatkojalostus, tuotteet ja tuotteistaminen
– kannattavuuslukuja
3. Tuotantoeläimenä kani 1.12.2022
(Tallenteen voi ostaa osoitteesta: sari.laukkanen@kao.fi)
Kurssilla tutustutaan ammattimaiseen kanintuotantoon lihantuotannon näkökulmasta, myös sivutuotteet huomioiden. Opitaan terveen ja tuottavan kanikannan muodostaminen ja ylläpito. Kurssi sopii kanintuotannon perusasiat tuntevalle ja ammattimaiseen kanintuotantoon tähtäävälle.
Kurssin sisältö:
– kanin erityispiirteet tuotantoeläimenä
– laadukkaiden emokanien valinta ja kasvatus
– kaninkannan tuottavuuden optimointi
– tuotantokanin kannattava ruokinta
4. Kanintuotanto kannattavaksi 16.12.2022
(Tallenteen voi ostaa osoitteesta: sari.laukkanen@kao.fi)
Tällä kurssilla syvennytään ammattimaiseen kaninlihantuotantoon ja sen kannattavuuteen ja kulurakenteeseen. Tutustumme markkinoihin, hinnoitteluun, tuotteistamiseen ja myyntikanaviin. Tarkastelemme elintarvikehuoneiston perustamista ja lainsäädäntöä. Kurssi sopii ammattimaiseen kanintuotantoon tähtäävälle, tai jo alalla olevalle.
Kurssin sisältö:
– elintarvikehuoneiston perustaminen ja säädökset
– kanitilan kustannuslaskenta, kulurakenne ja kannattavuus
– sivutuotteiden kustannuslaskenta
– tuotteistaminen ja hinnoittelu
– markkinat ja myyntikanavat