Puutarhakurssi

Puutarhakurssi on jokaiselle viherpeukalolle sopiva nettikurssi, jonka voit suorittaa omaan tahtiin omalta koneelta!

Haluatko oppia viljelemään omat vihanneksesi luomumenetelmin? Onko kasvimaalla ongelmia, tai haluatko parantaa satojasi? Tervetuloa mukaan koko vuodenkierron kattavalle kurssikokonaisuudelle!

Kumpulan tilan ammattipuutarhuri Jonna Kumpulainen järjestää kaikille avoimen nettikurssin, jolla tutustumme monipuolisesti erilaisiin vihanneksiin ja niiden viljelyyn perusteista lähtien. Kurssi on suunniteltu erityisesti omatarveviljelijöille ja pientuottajille, ja se keskittyy luomumenetelmiin. Sen tarkoituksena on oppia viljelemään erilaisia maita kestävästi ja niin, että satoa saadaan runsaasti kohtuullisella työpanoksella ja kustannuksilla. Kurssi sopii kaikentasoisille viherpeukaloille, sillä aloitamme perusteista ja syvennymme kuhunkin aihealueeseen erikseen vuodenkierron mukaisesti. Opimme avomaan vihannesten tuotantoa, tutustumme kausihuoneen elämään ja kurkistamme myös tunneliviljelyn, vesiviljelyn ja laatikkoviljelyn saloja.

Kurssi koostuu kirjallisista materiaaleista, ja opetusvideoista, sekä keskustelusta. Kurssi etenee vuoden mittaan niin, että saat aina tarpeelliset tiedot ajankohtaisia puutarhatöitä varten ja pääset toteuttamaan oppejasi omassa puutarhassasi vuoden alusta lähtien. Keskustelemme yhdessä puutarhojemme ongelmakohdista ja ajankohtaisista töistä. Puutarhuri on tukenasi koko kasvukauden. Pidämme myös 1-2 etätapaamista, jossa kierrämme Kumpulan puutarhaa videon välityksellä ja havainnoimme kasvua, eri vihannesten erityistarpeita ja maan kuntoa.

Koko kurssin hinta on 40 € sis alv 24%

Kurssin sisältö:

1: kirjallinen materiaali aiheesta viljelysuunnitelmat, lajien ja lajikkeiden valinta omiin olosuhteisiin, sekä siementilaukset.

2: kirjallinen materiaali ja opetusvideo vihannesten onnistuneesta taimikasvatuksesta. Taimikasvatusajat, ruukkukoot ja erityishuomiot miltei kaikista vihanneslajeista.

3: kirjallinen materiaali ja opetusvideo taimien istutuksesta ja avomaan kylvöistä. Aikataulut, käsinkylvö, kylvökoneet, etäisyydet lajeittain, lannoitus, kalkitus ja katteet.

4: kirjalinen materiaali ja mahdollisesti video kasvukauden aikaisista hoitotöistä, sadonkorjuusta ja varastoinnista. Lajikohtaiset aikataulut, nosto-olosuhteet, varasointiolosuhteet, -tavat ja -ajat. Syksyllä tehtävä maan hoito ja valmistelu seuraavaa kasvukautta ajatellen.

Ilmoittaudu mukaan kurssille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: jonna.k.kumpulainen@gmail.com

Lähetä sähköpostilla nimesi, sähköpostiosoitteesi ja kuitti maksusta osoitteeseen jonna.k.kumpulainen@gmail.com niin saat paluuviestillä linkin kurssille. Jos kuitin lähettäminen ei onnistu, ilmoita maksaja, niin saat linkin parin päivän päästä kun suoritus näkyy tilillämme

Maksutiedot ovat seuraavat:
Saaja: Luomumaakarit ky
Tilinumero: FI71 4503 0010 2340 07
Summa: 40e
Viite: 7171

Ethän lähetä materiaaleja tai videolikkejä eteenpäin.

Kurssin vetäjä Jonna Kumpulainen on ammattipuutarhuri, ja suorittanut viljelypuutarhuri ammattitutkinnon sekä opiskellut avomaan vihannesviljelyä ja luomutuotantoa ammattikorkeakoulussa. Myös työkokemusta luomupuutarhoilta löytyy useamman vuoden edestä.